2011. július 12., kedd

Sajtos zabpehelytallér

Sajtos zabpehelytallér20 deka teljes kiörlésű zabpehely vagy zabkorpa
2 tojás
3 evőkanál tejföl vagy joghurt
20-25 deka nagylyukún lereszelt aromás sajt (Emmentali pl.)
5 evőkanál teljes kiörlésű liszt (lehet tk rozsliszt is)
1/2 csom. sütöpor
kiskanál só
bors

A zabpelyhet kézzel elmorzsoljuk apróbbra vagy egyszerüen zabpehely-zabkorpa keveréket használunk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, borsot, majd a sajtot, vegül a tojásokkal és a tejföllel összeállitjuk (nem kell gyúrni). 2 órát hütöben pihentetjük, de lehet egész éjszakára is.
Utána kivesszük, jo kemény massza lesz. Kanállal kiszedegetünk belöle 1-1 tallérnyi adagot és sütöpapiron szétnyomjuk jó laposra. Minél laposabb, annal ropogosabbra sül.
Kb. 200 fokon 12-15 percig sül. Akkor a legfinomabb, ha jó ropogós (kicsit barna a széle).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése