(10-12 szelethez)
- 15 dkg liszt + a formához (nekem 30 dkg, fele Lidl-s búzaliszt, fele tk. liszt)
- 15 dkg darált mák (ebből csak 20 dkg lett, egy csomaggal vettem csak)
- 2 tojás (4 tojás nálam)
- 10 dkg olvasztott margarin (hát, ezt elfelejtettem venni, így egy evőkanál sima margarint tettem bele)
- fél dl tej (nem mértem ki az egy dl-t, csak érzésre öntöttem, ahogy a tészta állaga kívánta)
- 1 cs sütőpor (2 cs megvolt)
- 1 db alma (2 db közepes alma)
- csipet fahéj (ezt is érzésre, ízre tettem bele)
- 8 dkg cukor (folyékony édesítőszerrel csináltam, spricceltem bele, aztán megkóstoltam a tésztát)
- 20 dkg magozott meggy (nem mértem, csak egyenletesen beterítettem vele a süti tetejét)
Az almát lereszeltem, és hozzáöntöttem/mértem a hozzávalókat a meggy kivételével. Az egészet robotgéppel összekevertem, a tepsit sütőpapírral kibéleltem, beletöltöttem a masszát, a tetejére rászórtam a meggyet, és légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Sütési idő: kb. 30 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése